lauantai 25. helmikuuta 2017

Viimeiset hetket ennen lähtöä

Tänään on päivä, jolloin lennämme Japaniin. Vaikka vaihdon hakuprosessi on ollut käynnissä jo syksystä saakka tuli tämä päivä yllättäen. Tuntuu vielä epätodelliselta, että matka on nyt alkanut. Kuitenkin odotamme mielenkiinnolla vaihto aikaamme ja hyvillä mielin jätämme Suomen vaihtelevan sään ja arjen rutiinit taaksemme!


Mutkia ja haasteita on riittänyt matkassamme, mutta se on kasvattanut kärsivällisyyttä. Viimeiset viikot ovat olleet hyvin kiireisiä ja ajatus vaihtoon lähdöstä on tuntunut kaukaiselta. Isoin murheenkryynimme oli viisumien saaminen ajoissa. Monen mutkan kautta haimme viisumit Helsingistä keskiviikkona. Nyt kun viisumit ovat taskussa, on olo helpottunut.

Olemme kolme sairaanhoitajaopiskelijaa SeAMKista. Aloitimme kolmannen vuoden opiskeluissamme tammikuussa 2017. Jokainen meistä oli tahoillaan miettinyt vaihtoon lähtöä opintojen aikana. Asia tuli puheeksi eräänä päivänä koulussa ja huomasimme yhteisen kiinnostuksemme. Kansainvälisyys koordinaattorimme kehotti aloittamaan hakuprosessin yhdessä. Meistä kaikki haaveilivat vaihdosta Aasiassa sen erilaisen kulttuurin ja ympäristön vuoksi. Vaihtoehto maina meillä oli ensin Kiina ja Vietnam. Vaihtoehdoksi Japani tuli viimeisimpänä yllättävänä vaihtoehtona, sillä kouluillamme oli meneillään yhteistyöprojekti, jonka johdosta meillä olisi mahdollisuus päästä Tokyo Medical and Dental Universityyn vaihtoon. Mahdollisuus lähteä Tokioon kevääksi 2017 kuulosti houkuttelevalta ja aloitimme hakuprosessimme.

Japanissa suoritamme vanhushoitotyön-, terveen lapsen- ja projektityönharjoittelut. Harjoittelut suoritamme lyhyinä opintokäynteinä eri sairaaloihin ja hoitolaitoksiin. Saatamme matkustaa myös muihin Japanin kaupunkeihin käyntien merkeissä. Myös erilaiset luennot ja muut vierailut lukeutuvat osaksi harjoitteluamme.

Tässä blogissa tulemme kirjoitamme harjoitteluun ja opintoihimme liittyvistä asioista. Haluamme myös jakaa vapaa-aikaamme ja kertoa erilaisista asioista mitä Japanissa tulemme tekemään. Kulttuurieroja on paljon kotimaahamme verrattuna ja se varmasti saa meidät pohtimaan asioita useasti eri näkökulmista vaihtomme aikana.
                                                                                    
Ps. Toivottavasti blogin käytöstä ja kuvien sijoittelusta tulee sujuvampaa ajan kuluessa!

Milia ja Heli matkalla kohti Helsinki-Vantaata




Kaisa nauttii vielä Suomen talvisesta säästä


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti